Grotto - cc De Spil Roeselare

3 februari - 2 maart 2013
(2 films, 6 afb.)

terug naar overzichtJohan Debruyne schreef een tekst over Grotto

Grotto vermeld in edito van H ART #107

Grotto in het het nieuws van 6-2-13 op WTV-Focus

 


---

Grotto is een ingreep in en een commentaar op de tentoonstellingsruimte van cc De Spil in Roeselare. Het project kaderde in 'Virus', het jaarlijkse cross-overfestival in De Spil.

Voor zijn project ‘Grotto’ vertrekt Johan Lingier van de ietwat bizarre architectuur en ligging van de tentoonstellingsruimte, als het ware een restruimte, een architecturaal overschot in het gebouw. Hij ziet de zaal  als een grot, uitgespaard in de rots die het cultuurcentrum is, de 'negatieve' ruimte van de erboven liggende schouwburg. Stalactieten in de vorm van hangende sokkels worden dragers van beelden uit de schouwburg  en ook het geluid sijpelt nauwelijks hoorbaar door. De sokkels hangen en zijn dus de facto onbruikbaar. Ze herinneren slechts aan de mogelijkheid om objecten te exposeren en problematiseren hiermee de functie van deze ruimte. Grotto  is een mix van ruimtelijke installatie, beeld en klank die je als bezoeker binnenvoert in een vreemd universum.

Grotto was een co-productie van Johan Lingier en cc De Spil in samenwerking met Galerie Pinsart Brugge

Videoregistratie van de installatie
Animatie van het 3D-model

Ter voorbereiding van de installatie werd een 3D-model gemaakt van de ruimte in De Spil met het oog op een precieze positionering van de 'stalactieten'.
Enkele zichten op de installatie


grotto

grotto - installation view

grotto - installation view

grotto - installation view

grotto - installation view

grotto - installation view

top